BIODEX KAJANG


" !! wong284 saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> >#penerangan dan produk biodex>>> wong284 wong284 BIODEX KAJANG
BIODEX KAJANG
saya berminat membeli BIODEX sekarang
"Punca kemandulan boleh dikesan dengan beberapa punca antaranya: saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> >#penerangan dan produk biodex>>> wong284 wong284 BIODEX KAJANG
BIODEX KAJANG

1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> >#penerangan dan produk biodex>>> wong284 wong284 BIODEX KAJANG
2) Penyakit dalam rahim
3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih). saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> >#penerangan dan produk biodex>>> wong284 wong284 BIODEX KAJANG
**Sedarkah anda?, anda juga mungkin berdepan dengan masalah ini? **Berikhtiarlah dengan "PROGRAM KEHAMILAN BIODEX" saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang >#penerangan dan produk biodex>>> >#penerangan dan produk biodex>>> wong284 wong284 BIODEX KAJANG

like photo: Like this Capture_zps835b159e.jpg
HOME contact us BUY BIODEX PRODUK BIODEX SOAL BIODEX
TRACK & TRACE ORDER
WAKTU SOLAT BACA ALQURAN KEMUSYKILAN POS TESTIMONI VIDEO TESTIMONI BERTULIS myorgtutorial


AMARAN PEMBELIAN DARI BIODEX KAJANG

BIODEX KAJANG


Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH whatssup 0123953216 or call
sharifah105@gmail.com

saya berminat membeli BIODEX sekarang

Jumaat, 17 Februari 2012

SPEAKING BAB KESUBURAN

biodex my first choiceStigma wanita tidak subur

LAZIMNYA, berkeluarga, mengandung dan beranak adalah perjalanan hidup yang perlu dilalui oleh seorang wanita. Namun hakikatnya tidak semudah itu. Ramai wanita yang berdepan cabaran untuk mendapatkan cahaya mata pertama, malahan tidak kurang yang mencuba bertahun-tahun lamanya tetapi masih gagal memperoleh hasil yang diharapkan. Malangnya tidak kira di negara maju atau membangun, isu kesuburan masih menjadi topik perbincangan yang cuba dielakkan sama ada oleh lelaki mahupun wanita.
Wanita yang sukar mendapat anak sering kali berasa tidak selesa untuk berkongsi masalah itu dengan doktor malahan dengan pasangan hidup mereka.
Merumitkan keadaan, terdapat doktor keluarga pula yang berasa segan untuk memulakan perbincangan mengenai isu kesuburan kerana melihat ia lebih bersifat peribadi.
''Ramai wanita yang mengalami masalah kesuburan cuba mengelak daripada berbincang mengenainya, tidak kurang yang enggan mendapatkan rawatan profesional. Ini kerana mereka takut sekiranya doktor mengesahkan mereka tidak subur dan tidak boleh dirawat. Justeru wanita sering memikul beban psikologi seperti ini dan enggan berjumpa doktor," kata Pengurus Besar Kesihatan Wanita, syarikat farmaseutikal Merck & Co. Inc. (Merck), Terrie Curran. Menurut Curran, kajian antarabangsa melibatkan wanita daripada pelbagai latar budaya menunjukkan ramai yang mengalami kesukaran mendapatkan anak lebih cenderung untuk terus mencuba daripada berjumpa doktor.
''Wanita ini akan terus mencuba untuk hamil dan mengharapkan sesuatu 'keajaiban' akan berlaku, mereka tidak sedar bahawa tindakan mereka hanya akan menyukarkan keadaan. Ini kerana tahap kesuburan mereka akan merosot setahun demi setahun," katanya sambil memberitahu tahap kesuburan wanita menjunam mendadak sebaik sahaja mereka melepasi umur 35 tahun.
Tambahnya, wanita yang mengalami masalah kesuburan tidak patut memendamkan masalah itu dalam hati tetapi perlu mendapatkan rawatan secepat mungkin sebelum tahap kesuburan mereka menurun. ''Wanita yang berumur di bawah 35 tahun wajar menemui doktor setelah mereka mencuba dan gagal mengandung dalam tempoh setahun. Bagi wanita yang berumur 35 tahun ke atas pula, mereka perlu berjumpa doktor lebih awal iaitu selepas enam bulan mencuba," katanya.
Punca masalah Walaupun ramai yang menyedari tentang masalah kesuburan dihadapi pasangan, tidak ramai pula yang betul-betul memahami punca berlakunya keadaan ini. Sesetengahnya mungkin berpendapat persekitaran yang semakin tercemar serta proses urbanisasi menyumbang kepada masalah kesuburan lelaki atau wanita.
Curran bagaimanapun berkata, usaha perancangan keluarga untuk melengahkan kehadiran cahaya mata pertama turut menjadi penyebab utama kepada peningkatan masalah kesuburan di dunia. ''Semakin ramai wanita bekerja tidak mahu berkahwin atau melahirkan anak pada usia muda. Apabila tiba masanya mereka mahu mengandung, tahap kesuburan wanita itu telah menurun," katanya.
Tambahnya, setakat ini belum ada kajian yang membuktikan kaitan antara pencemaran alam dengan kesuburan tetapi tekanan atau stres telah dikenal pasti sebagai antara punca yang menyebabkan wanita gagal mengandung. ''Masalah berat badan juga antara salah satu faktor yang menyumbang kepada masalah kesuburan. Wanita yang mempunyai Indeks Jisim Badan (BMI) yang tinggi menghadapi lebih banyak kesukaran untuk mengandung. ''Jadi sekiranya seseorang wanita mengidamkan kehadiran anak, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah mengurangkan berat badan," katanya. Arkib utusan: 15/01/2012

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

http://tiphamil2u.blogspot.com/

PROMOTION

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

WHi BiodeX perungkai masalah anda..

biodex kajang

saya berminat membeli BIODEX sekarang
READ THIS???
PROGRAM BIODEX KEHAMILAN

Herba yang terdapat dalam Program Kehamilan Biodex itu ialah manjakani, kacip fatimah, madu dan sebagainya serta digabungkan dengan bahan lain seperti klorofil, spirulina, bijirin, perubatan sinseh, ayurveda dan perubatan Islam. Formula tersebut dibuat dalam bentuk pemakanan dan minuman serta perlu diambil hari-hari.

Daripada respons yang diterima, ramai wanita yang berjaya hamil setelah mengambil produk rangkaian pemakanan Biodex. Ada yang telah 16 tahun mendirikan rumahtangga dan tidak memiliki anak kini sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Malah lebih mengkagumkan kerana beberapa pengguna dikurniakan anak kembar. Selain itu rangkaian pemakanan Biodex sesuai untuk wanita yang menghadapi masalah fibroid, ketumbuhan, haid tidak menentu dan hormon tidak seimbang.

*Wanita yang hanya mempunyai sebelah ovari, tersumbat, sempit, telur tidak matang, terlalu kecil atau lemah serta sengugut boleh mengamalkan pengambilan Biodex.

* Begitu juga dengan remaja yang menghadapi masalah senggugut.

* Wanita yang berbadan gempal dan akan berkahwin elok mengambil Biodex.

* bagi tujuan pelangsingan, melancarkan perjalanan darah, menstabilkan hormon dan menguatkan rahim sebagai persediaan ke arah kehamilan.
mungkin sentiasa tertanya dihati..apakah benar BIOdex nie..nah usaha yang berterusan,berdoa dan tawakkal..lihatlah keberkesanannya dengan izin Allah yang Maha Esa doa mereka yang tidak putus telah ramai yang dimakbulkan.
saya berminat membeli BIODEX sekarang

TAHUKAH ANDA? Dalam kes kemandulan,kebanyakan tumpuan diberikan kepada pihak wanita, Punca kemandulan boleh dikesan dengan beberapa punca antaranya:

1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj

2) Penyakit dalam rahim

3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih).

**Sedarkah anda?, anda juga mungkin berdepan dengan masalah ini?

**Berikhtiarlah dengan "PROGRAM KEHAMILAN BIODEX" semuanya mungkin akan tercapai dengan izin ALLAH...>>>>

**jangan mencagar usia dan keegoan anda kerna masa akan berlalu dan meninggalkan anda....>

Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin

saya berminat membeli BIODEX sekarang

ADVERTISMENT

Iklan Percuma>order-set-biodex-secara-sms-call-pos
>produk-biodex
>soalan kehamilan dan penggunaan Produk Biodex
>come visit us at Biodex kajang
>Testimoni pelanggan BIODEX kAJANG
>TESTIMONI VIDEO
>doa-mustajab doa-mendapatkan-zuriat
>kata-tuk-petua
>zikir-dan-doa
>Jobsmalaysia
>Csazone.blog
>Cuepacs.blog
>Staytuneonline.blog

saya berminat membeli BIODEX sekarang
AMARAN PEMBELIAN


Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH 0123953216 sharifah105@gmail.com

saya berminat membeli BIODEX sekarang