BIODEX KAJANG

anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my

Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH whatssup 0123953216 or call

sharifah105@gmail.com
" Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin..
wong284" Dalam kes kemandulan,kebanyakan tumpuan diberikan kepada pihak wanita, Punca kemandulan boleh dikesan dengan beberapa punca antaranya: 1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj 2) Penyakit dalam rahim 3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih). **Sedarkah anda?, anda juga mungkin berdepan dengan masalah ini? **Berikhtiarlah dengan "PROGRAM KEHAMILAN BIODEX" semuanya mungkin akan tercapai dengan izin ALLAH...>>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang... Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj " Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin......whattssup me 0123953216 or call


HOME contact us BUY BIODEX PRODUK BIODEX SOAL BIODEX
TRACK & TRACE
WAKTU SOLAT ALQURAN KEMUSYKILAN POS TESTIMONI VIDEO TESTIMONI BERTULIS orgtutorial


AMARAN PEMBELIAN DARI BIODEX KAJANG

BIODEX KAJANG 
whatssup me 0123953216 or call
**AMARAN PEMBELIAN>>>
Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH 0123953216 sharifah105@gmail.com


saya berminat membeli BIODEX sekarang��
�� anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my
��
��
BIODEX KAJANG


saya berminat membeli BIODEX sekarang

Ahad, 14 Ogos 2011

BICARA TENTANG MASALAH KEPUTIHAN..

Masalah keputihan adalah merupakan antara penyebab masalah kesihatan yang sering dialami oleh kebanyakan wanita. Keputihan adalah merupakan masalah yang kedua sesudah masalah gangguan haid.

Masalah keputihan wanita didefinisikan sebagai pengeluaran cairan dari vagina. Cairan tersebut pada kebiasaannya keluar dalam keadaan pekat atau cair, berwarna jernih, putih, kuning atau hijau dan berbau atau tidak berbau. Ada sebahagian daripada wanita yang menganggap cairan yang keluar melalui
vagina adalah masalah yang biasa dan ada juga yang menganggap masalah keputihan wanita ini mengganggu aktiviti seharian mereka.

Masalah keputihan wanita yang amat perlu diberikan perhatian adalah apakah keputihan wanita tersebut adalah normal atau ada sesuatu penyakit.
Pengeluaran cairan melalui vagina merupakan normal pada usia yang tidak produktif, di mana cairan tersebut pada kebiasaannya dalam keadaan yang sedikit, jernih, tidak bau dan tidak gatal.

Kebiasaannya cairan yang keluar dihasilkan oleh kelenjar pada mulut rahim, yang bercampur dengan sel-sel vagina secara bakteria. Kalau berasaskan fisiologi, pengeluaran cairan berlaku semasa evolusi, ketika bermula dan selepas haid, rangsangan seksual, serta dalam kehamilan.

Sifat and banyaknya keputihan wanita boleh menunjukkan mengapa ianya berlaku. Selain petunjuk lain juga penting iaitu tempoh ia berlaku, sama ada secara terus menerus atau hanya pada waktu tertentu sahaja, warna, bau disertai rasa gatal atau tidak.

Di sini beberapa contoh yang menyebabkan keputihan wanita yang abnormal:

>> Jangkitan kulat, akan mengeluarkan keputihan wanita yang berwarna putih atau kekuningan, berlaku secara berterusan disertai rasa gatal, kebiasaannya disebabkan oleh kulat candida atau monillia

>> jangkitan kuman trichomonas, jenis ini biasanya ditunjukkan oleh keluarnya cairan berwarna kehijauan dan serta rasa gatal

>> Jangkita bakteria vaginosis, tandanya ialah keluarnya cairan yang berwarna kelabu dan berbau

>> Penyakit yang menular melalui perhubungan seks, biasanya keluarnya cairan yang bersifat ‘cheesy’, berbau dan bercampur darah

>> Kanser pangkal rahim ialah apabila keluarnya cairan tetapi tidak gatal biasanya disertai bau busuk.

>>oleh itu anda disarankan penggunaan PRODUK BIODEX bagi menghilang keputihan sekaligus kearah kehamilan anda yang sihat.


like photo: Like this Capture_zps835b159e.jpg

biodex my first choice

tanda anda akan bersalin....

Simpton mahu bersalin adalah berbeza untuk setiap wanita dan menentukan titik mulanya adalah mustahil.

Ia adalah satu proses apabila perubahan fisiologi dalam badan anda bekerjasama untuk membantu kelahiran bayi. Jika anda memang mahu bersalin, satu atau lebih daripada lima perkara berikut akan berlaku:

1. Serviks anda akan menjadi nipis dan lebih lembut (pemendekkan) dan mengembang – sehingga 10 sentimeter.

2. Kontraksi berlaku pada jarak waktu yang lebih pendek dan kerap, dan menjadi lebih lama dan lebih sakit.

3. Anda mungkin akan mengalami sakit di sebelah bawah belakang dan kekejangan seperti kekejangan prahaid.

4. Anda boleh lihat sedikit darah (lelehan mukus berwarna kecoklatan atau bercampur dengan darah). Jika ia melepasi penyekat mukus yang menyekat serviks, anda berada di ambang perlahiran – atau mungkin dalam masa beberapa hari lagi. Walau bagaimanapun, ia adalah tanda yang anda menuju ke arah itu.

5. Air ketuban anda pecah tetapi hanya jika diikuti dengan kontraksi.

like photo: Like this Capture_zps835b159e.jpg
biodex my first choice

Makanan semasa Ibu mengandung


Semasa mengandung, anda perlu meningkatkan jumlah pemakanan anda, dan apa yang lebih penting ialah makanan yang anda makan.wanita mengandung memerlukan penambahan 300 kalori/hari daripada biasa terutamanya semasa trimester terakhir .. Penambahan 300 kalori sehari tersebut penting diperolehi daripada makanan yang berkhasiat supaya ia boleh menyumbang kepada pembentukan dan perkembangan bayi.

Semasa mengandung, apa sahaja yang anda makan dan minum merupakan sumber utama nutrien bagi bayi anda. Pemakanan anda berkait rapat dengan kesihatan bayi sehinggakan kebanyakan doktor menasihatkan supaya tidak mengambil sebarang risiko dengan makan makanan yang berkemungkinan memudaratkan bayi seperti alkohol.
Sama ada anda mengandung atau tidak, diet yang sihat merangkumi protein, karbohidrat, lemak, vitamin, mineral dan air yang mencukupi. Jika anda mengamalkan pemakanan mengikut sistem piramid makanan, ini menunjukkan yang anda berpotensi untuk menjadi individu yang sihat.

Penting bagi ibu mengandung untuk memvariasikan makanannya bagi memperoleh semua keperluan nutrisi ibu dan bayi. Makanan yang perlu dimakan semasa mengandung ialah:

• Buah-buahan dan sayur-sayuran – target untuk makan 5 hidangan sehari termasuk jus dan salad.
• Makanan berkanji – roti, nasi, pasta, ubi kentang. Banyakkan bijirin penuh (wheat, whole grain)
• Makanan berprotein tinggi – Daging, ayam, ikan, telur, kekacang (soya). Banyakkan makan ikan sekurang-kurangnya 2 kali seminggu.
• Makanan berkalsium tinggi – Susu, yoghurt, cheese.
• Makanan berserat tinggi – Jadikan sayur, buah, bijirin dan kekacang sebagai makanan kegemaran kerana ia boleh mengelakkan sembelit.
Minum banyak air dan elakkan makanan berlemak dan bergula tinggi seperti kek dan coklat kerana ia mengakibatkan pertambahan berat badan berlebihan dan seterusnya meniggikan risiko mendapat kencing manis.

like photo: Like this Capture_zps835b159e.jpg

biodex my first choice

Jumaat, 12 Ogos 2011

TANGKAL KAUM HAWA

TANGKAL HAWA

1. Isteri adalah kaum HAWA yang dijadikan oleh Allah dari tulang rusuk kiri nabi ADAM,maka seharusnya kita sadar wanita tidak boleh dipisahkan dari lelaki kerana kita adalah sebahagian dari angota mereka.Lelaki adalah pemacu dan pemimpin bagi semua isteri.

2. Tinggalkan segala kebencian suami dan lakukan yang menjadi kesukaanya.

3. Jangan sesekali mendapatkan bantuan bomoh dan yang sekutu denganya,demi mengejar impian yang tidak pasti agar menambat dan mengikat suami.Ingatlah ini semua membazir masa dan wang ringgit dan perbuatan ini berdosa.

4. Jangan suka memuja dan memuji,kerana perkara berkenaan mungkin membuka nafsu suami kepada orang lain,juga jangan mengeji atau memburukan orang lain nanti suami juga akan hilang mood kepada diri kita sendiri.

5. Sentiasa makan dan minum bersama suami samada pagi,tengahari dan dan malam.makan dan minum disediakan tepat pada waktunya,dan jangan sampai diminta-minta atau disuruh,agar suami sentiasa gembira dan senang hati.
Seandai semua nasihat ini disempurnakan oleh semua isteri,InsyAllah rumahtangga suami isteri akan aman bahagia .Amin.


like photo: Like this Capture_zps835b159e.jpg


biodex my first choice

Khamis, 11 Ogos 2011

AMARAN PEMBELIAN


AMARAN PEMBELIANSila ambil Perhatian!!

Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile

Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS

khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH

0123953216 sharifah105@gmail.com
biodex my first choice

BIODEX KAJANG

SAY YES TO BIODEX whatssup me 0123953216
 or call
biodex my first choice

Selasa, 9 Ogos 2011

ADAKAH ANDA PERNAH MENGALAMI ANGIN VEGINAAnda mungkin pernah mengalaminya dan anda tertanya-tanya kepada diri sendiri apakah sebenarnya berlaku.Seseorang perempuan berkemungkinan mengalami Angin Vegina,ianya merupakan angin yang keluar hanya melalui VEGINA anda.
Angin Vegina tidak berbahaya dan ianya terjadi dari persetubuhan yang mana udara keluar masuk melalui vegina.Ianya bukan bau yang busuk,sama seperti mengeluarkan bunyi angin yang dilepas melalui dubur namun tidak berbahaya sekiranya ianya mengeluarkan bau keadaan mungkin menjadi serius,dan menganggu hubungan intim suami isteri.Kekerapan yang terjadi mereka yang mengalami angin vegina juga ada yang merasa kesakitan di bahagian peranakan sehingga terasa seakan sesuatu yang akan keluar dan amat menyakitkan.

CARA MENCEGAH DAN MERAWAT.

Anda boleh mengamal bertungku (menuam batu yang telah dipanaskan diperut)mengelakan pemakanan yang menambah angin dan sentiasa mengunakan stokin,dan tidak tidur tanpa pakaian .Anda juga boleh mencuba kaedah rawatan tepuk di punggung (dilakukan sambil sujud seperti melakukan solat) dan minta lah bantuan suami menepuk dengan menggunakan kedua-dua tapak tangan berulang-ulang sehingga anda merasakan senak dan angin akan keluar.
like photo: Like this Capture_zps835b159e.jpg
biodex my first choice

Ahad, 7 Ogos 2011

DIELAKAN SEMASA HAMIL

biodex my first choice

DIELAKAN SEMASA HAMIL

ASPIRIN-pengunaan yang berlebihan akan menyebabkan jumlah cecair amnion sedikit dan mengurangkan aliran dalam otak bayi.

ALKOHOL-ianya akan meracun sel-sel dalam tubuh janin yang sedang membesar.

LATIUM-Ubat yang amat berkesan merawat stress dan mood yang tidak menentu ianya akan menjejaskan perkembangan jantung bayi.

VITAMIN- pengambilan yang berlebihan ,risiko kepada bayi mendapat keabnormal urinary dan trak genital semakin meningkat.

TETRASAIKLIN - sejenis antibiotik bagi merawat jangkit dada,faraj dan ubat bagi jerawat,dan jika diambil pada trimester kedua dan ketiga akan menjejaskan perkembangan gigi bayi dan akan menyebab gigi berwarna kuning.

UBAT PENAHAN SAKIT-menyebabkan pengecutan salur darah jantung bayi.

ROKOK-menganggu pengaliran oksigen kepada janin yang sedang membesar,akibat lahir tak cukup bulan, dan ringan,mudah keguguran,cacat sebaik dilahirkan.

KEGIATAN LASAK-bermain sukan,menunggang kuda atau kerja yang berdiri sepanjang masa.

MINUMAN BERGAS- pengambilan minuman yang bergas,berkafeina,herba yang panas yang mana dikhuatiri boleh mengancam bayi yang dalam kandungan anda.

MAKANAN SEGERA/JERUK-dikhuatiri mengandungi bakteria dan amat tidak baik untuk kesihatan bayi,makanan amat tinggi kandungan gula,garam,perisa,lemak,bahan awet dan pewarna.
like photo: Like this Capture_zps835b159e.jpg

Isnin, 1 Ogos 2011

sesungguh luhur simpati

biodex my first choice

wahai pembaca semua,

Tersentuh hati dan emosi kak sha,dengan pengobanan ibu-ibu yang melahirkan bagi mendapatkan cahaya mata walau ianya akan mengancam nyawa sendiri.
dan sesungguh luhur simpati, dengan para isteri yang masih tidak dikurniakan anak ,telah banyak masa, tenaga dan segala-galanya dikorbankan,apa lagi wang ringgit namun masih lagi belum dikunia Allah.
Kepada para lelaki yang bergelar”suami”diluar sana!.. terima kasih dan syabas kerana anda tetap memberi sokongan yang tidak berbelah bagi kepada isteri-isteri anda,sememangnya sang suami seharusnya faham keadaan tekanan yang dihadapi oleh isteri2 mereka.
wahai sang suami…!
Seorang wanita yang bergelar ibu mempunyai naluri ingin memiliki keluarga ,bahagia.Seorang isteri akan mula merasa gundah dan bimbang jika tidak dapat melahirkan zuriat suami dari rahimnya sendiri.?Doa dan munajat sentiasa disampai kepada illahi agar memperkenankan hajat hati untuk memperolehi anak.Apakan daya ,kita bisa merancang Allah jua segala penentuan…mungkin ada hikmah atas apa jua yang terjadi… Bersabar wahai anda semua,dengan keadilan dan rahmat tuhan serta izinnya jua lahirnya Produk BIODEX kearah kehamilan ini, maka berusaha dan bertawakalah..kerana kejayaan boleh diraih bersama mereka,yang terdahulu dan dianugerah Allah jua anak sebagai penyambung warisan keluarga. Aminnn.
like photo: Like this Capture_zps835b159e.jpg

WHi BiodeX perungkai masalah anda..biodex my first choice
biodex kajang

saya berminat membeli BIODEX sekarang
READ THIS???
PROGRAM BIODEX KEHAMILAN

Herba yang terdapat dalam Program Kehamilan Biodex itu ialah manjakani, kacip fatimah, madu dan sebagainya serta digabungkan dengan bahan lain seperti klorofil, spirulina, bijirin, perubatan sinseh, ayurveda dan perubatan Islam. Formula tersebut dibuat dalam bentuk pemakanan dan minuman serta perlu diambil hari-hari.

Daripada respons yang diterima, ramai wanita yang berjaya hamil setelah mengambil produk rangkaian pemakanan Biodex. Ada yang telah 16 tahun mendirikan rumahtangga dan tidak memiliki anak kini sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Malah lebih mengkagumkan kerana beberapa pengguna dikurniakan anak kembar. Selain itu rangkaian pemakanan Biodex sesuai untuk wanita yang menghadapi masalah fibroid, ketumbuhan, haid tidak menentu dan hormon tidak seimbang.

*Wanita yang hanya mempunyai sebelah ovari, tersumbat, sempit, telur tidak matang, terlalu kecil atau lemah serta sengugut boleh mengamalkan pengambilan Biodex.

* Begitu juga dengan remaja yang menghadapi masalah senggugut.

* Wanita yang berbadan gempal dan akan berkahwin elok mengambil Biodex.

* bagi tujuan pelangsingan, melancarkan perjalanan darah, menstabilkan hormon dan menguatkan rahim sebagai persediaan ke arah kehamilan.
mungkin sentiasa tertanya dihati..apakah benar BIOdex nie..nah usaha yang berterusan,berdoa dan tawakkal..lihatlah keberkesanannya dengan izin Allah yang Maha Esa doa mereka yang tidak putus telah ramai yang dimakbulkan.
saya berminat membeli BIODEX sekarang

TAHUKAH ANDA? Dalam kes kemandulan,kebanyakan tumpuan diberikan kepada pihak wanita, Punca kemandulan boleh dikesan dengan beberapa punca antaranya:

1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj

2) Penyakit dalam rahim

3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih).

**Sedarkah anda?, anda juga mungkin berdepan dengan masalah ini?

**Berikhtiarlah dengan "PROGRAM KEHAMILAN BIODEX" semuanya mungkin akan tercapai dengan izin ALLAH...>>>>

**jangan mencagar usia dan keegoan anda kerna masa akan berlalu dan meninggalkan anda....>

Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin

saya berminat membeli BIODEX sekarang

ADVERTISMENT

Iklan Percuma>order-set-biodex-secara-sms-call-pos
>produk-biodex
>soalan kehamilan dan penggunaan Produk Biodex
>come visit us at Biodex kajang
>Testimoni pelanggan BIODEX kAJANG
>TESTIMONI VIDEO
>doa-mustajab doa-mendapatkan-zuriat
>kata-tuk-petua
>zikir-dan-doa
>Jobsmalaysia
>Csazone.blog
>Cuepacs.blog
>Staytuneonline.blog

saya berminat membeli BIODEX sekarang
AMARAN PEMBELIAN


Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH 0123953216 sharifah105@gmail.com

saya berminat membeli BIODEX sekarang