BIODEX KAJANG

anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my

Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH whatssup 0123953216 or call

sharifah105@gmail.com
" Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin..
wong284" Dalam kes kemandulan,kebanyakan tumpuan diberikan kepada pihak wanita, Punca kemandulan boleh dikesan dengan beberapa punca antaranya: 1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj 2) Penyakit dalam rahim 3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih). **Sedarkah anda?, anda juga mungkin berdepan dengan masalah ini? **Berikhtiarlah dengan "PROGRAM KEHAMILAN BIODEX" semuanya mungkin akan tercapai dengan izin ALLAH...>>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang... Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj " Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin......whattssup me 0123953216 or call


HOME contact us BUY BIODEX PRODUK BIODEX SOAL BIODEX
TRACK & TRACE
WAKTU SOLAT ALQURAN KEMUSYKILAN POS TESTIMONI VIDEO TESTIMONI BERTULIS orgtutorial


AMARAN PEMBELIAN DARI BIODEX KAJANG

BIODEX KAJANG 
whatssup me 0123953216 or call
**AMARAN PEMBELIAN>>>
Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH 0123953216 sharifah105@gmail.com


saya berminat membeli BIODEX sekarang��
�� anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my
��
��
BIODEX KAJANG


saya berminat membeli BIODEX sekarang

Rabu, 28 Oktober 2009

TANDA-TANDA SAKIT PUAN....

Kenali tanda masalah sakit puan                               
 saya berminat membeli BIODEX sekarang
Kelainan corak haid petanda awal penyakit KEDATANGAN haid adalah proses fisiologi semulajadi wanita yang berada dalam lingkungan umur berupaya untuk mengandung. Namun, kitaran haid adalah proses kompleks membabitkan pelbagai jenis hormon dalam badan wanita. Masalah kedatangan haid sering berlaku disebabkan oleh pelbagai unsur antaranya keturunan, kesan perubatan, ketidakseimbangan hormon dan juga masalah kesihatan seperti penyakit fibroid dan barah. Tetapi, adalah perkara biasa kitaran haid itu kurang normal sekali-sekala yang disebabkan masalah tekanan hidup. .Terdapat dua jenis masalah kedatangan haid iaitu haid yang terlalu banyak dan haid yang terlalu sedikit.
"Terdapat empat peringkat kedatangan haid yang terlalu banyak iaitu Menorrhagia, Metrorrhagia, Polymenorrhea dan Metromenorrhagia. Menorrhagia membabitkan pendarahan terlalu banyak ketika haid iaitu lebih dari 80 ml atau tempoh haid yang berpanjangan sementara Metrorrhagia ialah pendarahan dalam tempoh di antara haid." "Masalah kedatangan haid terlalu kerap iaitu selang kitaran haid kurang daripada 21 hari dinamakan sebagai Polymenorrhea manakala Metromenorrhagia iaitu pendarahan yang banyak dan kerap serta tempoh yang tidak tetap," katanya.
Pendarahan yang banyak boleh menyebabkan anemia iaitu tahap hemoglobin yang rendah. Kesan anemia dapat dilihat antaranya wajah menjadi pucat, keletihan serta sering mengalami jangkitan penyakit. "Haid yang terlalu kerap boleh menambahkan risiko jangkitan bakteria pada kemaluan jika kebersihan diri tidak dijaga rapi. masalah haid yang berpanjangan biasanya mencerminkan masalah kesihatan atau penyakit sakit puan yang serius seperti barah rahim dan jika tidak dirawati boleh memudaratkan keadaan. Oleh itu, wanita yang menghadapi masalah haid yang berpanjangan dinasihatkan berjumpa pakar sakit-puan segera untuk pemeriksaan lanjut. Masalah haid yang berpanjangan juga antara tanda awal terhadap masalah sakit puan.masalah haid yang terlalu sedikit atau ketiadaan haid pula mencerminkan masalah kesuburan dan ketidakseimbangan hormon.
Terdapat tiga jenis masalah kedatangan haid yang terlalu sedikit iaitu Hypomenorrhea (pendarahan yang terlalu sedikit iaitu kurang daripada 35ml); Oligomenorrhea (kedatangan haid yang jarang iaitu selang kitaran haid melebihi 35 hari) serta Amenorrhea (iaitu tiada kedatangan haid untuk tempoh lebih dari 6 bulan). "Masalah kedatangan haid juga berlaku di kalangan wanita muda remaja. Bagaimanapun, biasanya masalah sakit puan yang dialami berlainan mengikut peringkat usia. Wanita berusia bawah 20 tahun akan mengalami ketidakseimbangan hormon yang biasanya disebabkan oleh ovari yang belum matang selain mengalami tekanan psikologi yang disebabkan oleh peperiksaan sekolah, contohnya.
"Wanita pada usia 40 hingga 50 tahun biasanya mengalami ketidakseimbangan hormon yang disebabkan oleh perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopause) dan endometrial hyperplasia (pra-kanser). Bagi wanita pada usia 50 tahun ke atas pula mengalami endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser," , wanita boleh ceria ketika mengalami haid dengan mengambil langkah positif seperti melakukan senaman, menjaga pemakanan sihat dan seimbang, tidur dan rehat yang mencukupi serta berjumpa doktor untuk mendapatkan pemeriksaan lanjut.

FAKTA: Haid yang terlalu banyak
Menorrhagia - pendarahan terlalu banyak (lebih daripada 80ml) atau tempoh haid berpanjangan. Metrorrhagia - pendarahan dalam tempoh di antara haid. Polymenorrhea - kedatangan haid yang terlalu kerap (selang kitaran haid kurang dari 21 hari). Metromenorrhagia - pendarahan yang banyak dan kerap serta tempoh haid tidak tetap.

FAKTA: Haid yang terlalu sedikit
 Hypomenorrhea - pendarahan terlalu sedikit (kurang daripada 35 ml) Oligomenorrhea -kedatangan haid yang jarang (selang kitaran haid yang melebihi 35 hari). Amenorrhea - tiada kedatangan haid untuk tempoh lebih daripada 6 bulan.

FAKTA: Usia wanita berlainan mengalami masalah sakit puan yang berbeza-beza
Bawah usia 20 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan ovari yang belum matang dan tekanan psikologi.
Usia 20 hingga 30 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan psikologi; Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) iaitu keadaan folikel yang terdapat di dalam ovari tidak menjadi matang, gagal untuk mengeluarkan telur dan menyebabkan masalah kesuburan.
Usia 30 hingga 40 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan, PCOS, fibroid atau polip pada rahim, endometriosis (tisu selaput rahim tumbuh di luar rahim) dan endometrial hyperplasia iaitu peringkat pra-kanser dinding rahim.
Usia 40 hingga 50 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopause) dan endometrial hyperplasia (pra-kanser).
Usia 50 ke atas - endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser.
  saya berminat membeli BIODEX sekarang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

WHi BiodeX perungkai masalah anda..biodex my first choice
biodex kajang

saya berminat membeli BIODEX sekarang
READ THIS???
PROGRAM BIODEX KEHAMILAN

Herba yang terdapat dalam Program Kehamilan Biodex itu ialah manjakani, kacip fatimah, madu dan sebagainya serta digabungkan dengan bahan lain seperti klorofil, spirulina, bijirin, perubatan sinseh, ayurveda dan perubatan Islam. Formula tersebut dibuat dalam bentuk pemakanan dan minuman serta perlu diambil hari-hari.

Daripada respons yang diterima, ramai wanita yang berjaya hamil setelah mengambil produk rangkaian pemakanan Biodex. Ada yang telah 16 tahun mendirikan rumahtangga dan tidak memiliki anak kini sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Malah lebih mengkagumkan kerana beberapa pengguna dikurniakan anak kembar. Selain itu rangkaian pemakanan Biodex sesuai untuk wanita yang menghadapi masalah fibroid, ketumbuhan, haid tidak menentu dan hormon tidak seimbang.

*Wanita yang hanya mempunyai sebelah ovari, tersumbat, sempit, telur tidak matang, terlalu kecil atau lemah serta sengugut boleh mengamalkan pengambilan Biodex.

* Begitu juga dengan remaja yang menghadapi masalah senggugut.

* Wanita yang berbadan gempal dan akan berkahwin elok mengambil Biodex.

* bagi tujuan pelangsingan, melancarkan perjalanan darah, menstabilkan hormon dan menguatkan rahim sebagai persediaan ke arah kehamilan.
mungkin sentiasa tertanya dihati..apakah benar BIOdex nie..nah usaha yang berterusan,berdoa dan tawakkal..lihatlah keberkesanannya dengan izin Allah yang Maha Esa doa mereka yang tidak putus telah ramai yang dimakbulkan.
saya berminat membeli BIODEX sekarang

TAHUKAH ANDA? Dalam kes kemandulan,kebanyakan tumpuan diberikan kepada pihak wanita, Punca kemandulan boleh dikesan dengan beberapa punca antaranya:

1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj

2) Penyakit dalam rahim

3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih).

**Sedarkah anda?, anda juga mungkin berdepan dengan masalah ini?

**Berikhtiarlah dengan "PROGRAM KEHAMILAN BIODEX" semuanya mungkin akan tercapai dengan izin ALLAH...>>>>

**jangan mencagar usia dan keegoan anda kerna masa akan berlalu dan meninggalkan anda....>

Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin

saya berminat membeli BIODEX sekarang

ADVERTISMENT

Iklan Percuma>order-set-biodex-secara-sms-call-pos
>produk-biodex
>soalan kehamilan dan penggunaan Produk Biodex
>come visit us at Biodex kajang
>Testimoni pelanggan BIODEX kAJANG
>TESTIMONI VIDEO
>doa-mustajab doa-mendapatkan-zuriat
>kata-tuk-petua
>zikir-dan-doa
>Jobsmalaysia
>Csazone.blog
>Cuepacs.blog
>Staytuneonline.blog

saya berminat membeli BIODEX sekarang
AMARAN PEMBELIAN


Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH 0123953216 sharifah105@gmail.com

saya berminat membeli BIODEX sekarang