BIODEX KAJANG

anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my

Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH whatssup 0123953216 or call

sharifah105@gmail.com
" Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin..
wong284" Dalam kes kemandulan,kebanyakan tumpuan diberikan kepada pihak wanita, Punca kemandulan boleh dikesan dengan beberapa punca antaranya: 1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj 2) Penyakit dalam rahim 3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih). **Sedarkah anda?, anda juga mungkin berdepan dengan masalah ini? **Berikhtiarlah dengan "PROGRAM KEHAMILAN BIODEX" semuanya mungkin akan tercapai dengan izin ALLAH...>>>> saya berminat membeli BIODEX sekarang... Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj " Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin......whattssup me 0123953216 or call


HOME contact us BUY BIODEX PRODUK BIODEX SOAL BIODEX
TRACK & TRACE
WAKTU SOLAT ALQURAN KEMUSYKILAN POS TESTIMONI VIDEO TESTIMONI BERTULIS orgtutorial


AMARAN PEMBELIAN DARI BIODEX KAJANG

BIODEX KAJANG 
whatssup me 0123953216 or call
**AMARAN PEMBELIAN>>>
Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH 0123953216 sharifah105@gmail.com


saya berminat membeli BIODEX sekarang��
�� anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my.. anda berminat membeli lazada.com.my..anda berminat membeli lazada.com.my
��
��
BIODEX KAJANG


saya berminat membeli BIODEX sekarang

Ahad, 25 Oktober 2009

Tips Mengatasi Mual Muntah Saat Hamil Muda

Tips Mengatasi Mual Muntah Saat Hamil Muda
@
Apa itu Morning sickness ? Morning sickness atau rasa mual dan muntah biasanya terjadi pada masa 3 bulan awal kehamilan (trimester pertama kehamilan).
Setiap wanita hamil akan memiliki tingkat mual yang berbeza-beza,ada yang tidak terlalu merasakan apa-apa, tapi ada juga yang merasa mual dan bahkan ada yang merasa sangat mual dan muntah setiap saat sehingga memerlukan pengubatan (hiperemesis gravidarum).
Ingat setiap wanita hamil unik dengan karektor masing-masing, begitu juga anda!


Beberapa tips untuk membantu anda mengatasi “morning sickness” atau mual-muntah selama awal kehamilan:

• Makan dalam jumlah sedikit tapi kerap, makan dalam jumlah yang banyak hanya akan membuat anda bertambah mual. Berusahalah makan sewaktu anda dapat makan, dengan imbangan kecil tapi kerap.

• Makan makanan yang tinggi karbohidrat dan protein yang dapat untuk membantu mengatasi rasa mual anda. Banyak makan buah dan sayuran dan makanan yang tinggi karbohidrat seperti roti, kentang, biscuit, dll

• Di pagi hari sewaktu bangun tidur ,jangan terburu-buru bangun, cubalah duduk dahulu dan baru perlahan berdiri bangun. Bila anda merasa sangat mual ketika bangun tidur pagi siapkanlah snek atau biskut, dan anda dapat memakannya dahulu sebelum anda untuk bangun.

• Hindari makanan yang berlemak, berminyak dan pedas yang akan memperburuk rasa mual anda.

• Minum yang cukup untuk menghindari dehidrasi akibat muntah. Minumlah air putih, ataupun juice. Hindari minuman yang mengandung kafein dan karbonat.

• Vitamin kehamilan kadangkala memperburuk rasa mual, tapi anda tetap memerlukan folat untuk kehamilan anda ini. Bila mual muntah sangat hebat, konsultan ke doktor anda sehingga dapat diberikan saran terbaik untuk vitamin yang akan gunakan. Dan doktor anda mungkin akan memberikan ubat untuk mual bila memang diperlukan.

• Vitamin B efektif untuk mengurangi rasa mual pada ibu hamil. Sebaiknya Konsult dahulu dengan doktor anda untuk penggunaanya.

• Pengubatan Tradisional :
Biasanya orang menggunakan dalam mengurangi rasa mual pada berbagai pengubatan tradisional. Penelitian di Australia menyatakan bahwa trsdisional dapat digunakan sebagai ubat tradisional untuk mengatasi rasa mual dan aman untuk ibu dan bayi. • Istirahat dan relax akan sangat membantu anda mengatasi rasa mual muntah. Karena bila anda stress hanya akan memperburuk rasa mual anda. .! beristirahat yang cukup dan santai, dengarkan musik, membaca buku bayi atau majalah kesayangan anda dll. Hadapilah kehamilan anda dengan kebahagian, karena ini adalah anugerahNya.:-)

Ingat! Hubungi doktor anda bila mual-muntah menjadi sangat teruk, sehingga anda tidak dapat makan atau minum apapun juga sehingga dapat menimbulkan kekurangan cairan/dehidrasi. (Hiperemesis gravidarum).

Percayalah Morning sickness atau mual muntah pada kehamilan awal ini akan segera berlalu tanpa anda sedari dan ini akan menjadi salah satu pengalaman menarik selama kehamilan anda---bayangkan saja tentang si kecil yang akan segera hadir membawa sejuta kebahagian.:)
 saya berminat membeli BIODEX sekarang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

WHi BiodeX perungkai masalah anda..biodex my first choice
biodex kajang

saya berminat membeli BIODEX sekarang
READ THIS???
PROGRAM BIODEX KEHAMILAN

Herba yang terdapat dalam Program Kehamilan Biodex itu ialah manjakani, kacip fatimah, madu dan sebagainya serta digabungkan dengan bahan lain seperti klorofil, spirulina, bijirin, perubatan sinseh, ayurveda dan perubatan Islam. Formula tersebut dibuat dalam bentuk pemakanan dan minuman serta perlu diambil hari-hari.

Daripada respons yang diterima, ramai wanita yang berjaya hamil setelah mengambil produk rangkaian pemakanan Biodex. Ada yang telah 16 tahun mendirikan rumahtangga dan tidak memiliki anak kini sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Malah lebih mengkagumkan kerana beberapa pengguna dikurniakan anak kembar. Selain itu rangkaian pemakanan Biodex sesuai untuk wanita yang menghadapi masalah fibroid, ketumbuhan, haid tidak menentu dan hormon tidak seimbang.

*Wanita yang hanya mempunyai sebelah ovari, tersumbat, sempit, telur tidak matang, terlalu kecil atau lemah serta sengugut boleh mengamalkan pengambilan Biodex.

* Begitu juga dengan remaja yang menghadapi masalah senggugut.

* Wanita yang berbadan gempal dan akan berkahwin elok mengambil Biodex.

* bagi tujuan pelangsingan, melancarkan perjalanan darah, menstabilkan hormon dan menguatkan rahim sebagai persediaan ke arah kehamilan.
mungkin sentiasa tertanya dihati..apakah benar BIOdex nie..nah usaha yang berterusan,berdoa dan tawakkal..lihatlah keberkesanannya dengan izin Allah yang Maha Esa doa mereka yang tidak putus telah ramai yang dimakbulkan.
saya berminat membeli BIODEX sekarang

TAHUKAH ANDA? Dalam kes kemandulan,kebanyakan tumpuan diberikan kepada pihak wanita, Punca kemandulan boleh dikesan dengan beberapa punca antaranya:

1) Kemandulan disebabkan penyakit dalam faraj

2) Penyakit dalam rahim

3) Penyakit dalam saluran tiub falopio dan kegagalan ovulasi (pengeluaran benih).

**Sedarkah anda?, anda juga mungkin berdepan dengan masalah ini?

**Berikhtiarlah dengan "PROGRAM KEHAMILAN BIODEX" semuanya mungkin akan tercapai dengan izin ALLAH...>>>>

**jangan mencagar usia dan keegoan anda kerna masa akan berlalu dan meninggalkan anda....>

Program Kehamilan Biodex (PKB) adalah formula ideal • menghadapi masalah kesuburan lelaki/wanita • menghadapi kesukaran untuk hamil • menghadapi masalah haid dan berat badan • menghadapi kelemahan rahim dan keguguran • menghadapi alahan semasa hamil • inginkan kulit bayi yang cerah, halus dan gebu • ingin memudahkan proses bersalin • ingin kembali langsing & bertenaga selepas bersalin

saya berminat membeli BIODEX sekarang

ADVERTISMENT

Iklan Percuma>order-set-biodex-secara-sms-call-pos
>produk-biodex
>soalan kehamilan dan penggunaan Produk Biodex
>come visit us at Biodex kajang
>Testimoni pelanggan BIODEX kAJANG
>TESTIMONI VIDEO
>doa-mustajab doa-mendapatkan-zuriat
>kata-tuk-petua
>zikir-dan-doa
>Jobsmalaysia
>Csazone.blog
>Cuepacs.blog
>Staytuneonline.blog

saya berminat membeli BIODEX sekarang
AMARAN PEMBELIAN


Sila ambil Perhatian!! Pembelian Biodex (pkb) hendaklah daripada stokis/mobile Stokis yang dilantik sah oleh BIODEX HEADQUATERS khidmatrunding kajang PUAN SHARIFAH 0123953216 sharifah105@gmail.com

saya berminat membeli BIODEX sekarang